Fobi

Man kan vara rädd för mycket. Själv tycker jag inte om stora spindlar och tyckte därför att artikeln i Aftonbladet om den stora spindeln som kan äta fåglar, ödlor och fladdermöss inte var särskilt rolig läsning. Tur att den spindeln inte bor i Sverige. Man får lite skräckbilder i huvudet av spindlar stora som den i Sagan om Ringen eller liknande som kommer springande utanför fönstret på kvällen. Nu var inte spindeln i artikeln riktigt så stor men alla spindlar som är stora som eller större än en knuten näve bör undvikas om ni frågar mig!

Det finns givetvis annat att vara rädd för än stora farliga djur. I Expressen läser man i en artikel idag om att Försäkringskassan rekommenderar långtidssjukskrivna att gå med i A-kassan. Om man vid årsskiftet blir utförsäkad kan det skilja mycket i ersättning om man är medlem i A-kassan eller inte. Jag är inte avundsjuk på de som befinner sig i denna situation. Det är givetvis en annan slags rädsla än den man kan känna inför otäcka djur men likväl en rädsla om man känner tvivel inför att kunna försörja sig på bidrag och är för sjuk för att arbeta. I samhället ögon räknas man som arbetslös, inte sjuk. Det är givetvis bra om alla kan återgå till arbete. Det ska också vara målet. Men långtidssjukskriven blir man också normalt sett av en anledning och det går inte att förbise i diskussionen.

I tidningen Föräldrakraft läser vi artikel om ökningen av assistansersättningen inför 2010. Vi har nämnt det tidigare i bloggen att nästa år höjs assistansersättningen med 5 kr per timma.  I artikeln läser vi om reaktioner på just detta. En rekordlåg höjning med 5 kr och en förväntad kostnadsökning med det dubbla. Det ger givetvis en rädsla inför framtiden bland många och frågor uppstår ju också kring hur regeringen kommer att agera de år som följer. Liknande "spar-åtgärder" i form av låga ersättningshöjningar kommande år skulle innebära dråpslag för branschen personlig assistans. Än är vi inte där och man får givetvis hoppas att man inser att det är svårt att spara mer på detta område innan det är för sent!

/Thomas


Kommentarer
Postat av: Veronica

Hej Thomas..

jag vill säga att du är otroligt bra att skriva...Jag följer din blogg med spänning...Veronica

2009-10-26 @ 21:23:36
Postat av: Ida-Maria

Vilken flitig skribent du är, nu har det gått en vecka här i soliga Egypten och jag börjar nästan längta hem. Men bara nästan. Ses om en vecka!

2009-10-28 @ 17:29:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0