Fredag hela veckan

Nu är det fredag och vår konferensvecka med föreläsningar, diskussioner, gruppövningar och tävlingar närmar sig sitt slut. Imorgon avslutas allting med en dag bestående av lek & bus på Busfabriken i Halmstad för de yngre och spa på Hotel Tylösand för de äldre. En gemensam middag på Tylösand avslutar dagen och veckan.

Det är ett fullspäckat schema för VH Assistans nu. I helgen åker ett stort gäng till Mallorca. Vi hoppas att vädergudarna bidrar till att göra den resan fulländad.

VH Assistans har också ett nytt koncept på gång som heter VH Action för dig från c:a 13 år! Klicka på länken och läs mer om vad detta innebär - det kanske är något för dig?

Sedan tidigare har vi VH Kids med massor av aktiviteter för kids upp till c:a 12 år.

Ha nu en riktigt trevlig helg så hörs vi igen i nästa vecka!


VH Assistans i stor stil

Äventyr

I denna vecka har vi konferens inom företaget och alla tjänstemän har strömmat ner till Halland och Falkenberg som varit knutpunkten. Tanken är att vi ska utveckla och förbättra oss samt lära känna varandra bättre och få en bra start på höstens arbete.

Igår var det dags för aktiviteter på Ästad gård och deras koncept Fångarna på gården vilket var en samling roliga uppgifter som skulle lösas. Vi var två lag som tävlade mot varandra och försökte undvika att bli blöta vilket samtliga misslyckades med. Ästad gård var för övrigt från början just en gård med boskap men numera har de inga djur kvar helt enkelt på grund av att deras nya affärer blomstrat så bra. Numera har de ett maffigt naturskönt område med alla möjliga bekvämligheter - hotell, spa osv. Nu bor vi inte där under konferensveckan men det tål definitivt att överväga som tillflyktsort inför framtiden.

Strax kommer övriga tjänstemän upp till oss på Halmstadkontoret för lite studiebesök och lunch.

/Thomas

Del av VH Assistans kontor i Halmstad.

Lyxig kladdkaka

Ingredienser
4 dl strösocker
3 st ägg
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 gram smör
2 dl vetemjöl

Kolatäcke
100 gram smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
1 dl vispgrädde

Tillagning

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Smörj en bakform(ca 24 cm i diameter) med smör och häll ner kokosflingor så att sidorna täcks.

3. Rör ihop socker och ägg. Blanda kakao, vaniljsocker, mjöl och salt. Rör ner smält smör och blanda i vetemjöl till sist. Bred ut smeten i bakformen.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min. Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker.

5. Kolatäcke: Smält smör och socker i en kastrull. Sikta ner kakaon, häll i grädden och koka till en tjock smet under omrörning. Låt krämen svalna innan den läggs ovanpå tårtan. Låt krämen svalna innan du dekorerar tårtan. Till en sådan här mastig kladdkaka tyckte jag att det var jättegott med hallon på.

Lycka till med bakningen!

Bambatanten bloggar

Jag satt och spåna lite på dagens ämne för bloggen med Thomas. Efter mitt förra inlägg fick jag ju en liten kommentar om att receptet borde läggas ut. Självfallet kommer receptet Carina, den som väntar på något gott (Eller i det här fallet ljuvligt gott!)...

Kom iallafall på att vi kanske borde ha någon form av temagrej eftersom vi ändå kommer vara tre stycken som bloggar på samma sida. Min naturliga lott skulle då bli bambabloggen där jag bloggar om mat och bakverk. Kanske skulle bli tråkigt i slutändan, speciellt eftersom recepten skulle tryta fort eftersom jag oftast bara slänger ihop något och givetvis aldrig tänker på att skriva ner vad jag gjort och vad jag har haft i maten. Så jag kommer nog bara bambablogga någon gång emellanåt när jag hittat något smaskigt.

I det här blogginlägget tänker jag istället hylla en av mina egna gamla bambatanter från låg/mellanstadiet. Jag hade nog världens snällaste och gulligast bambatant, som varje gång det var fisk i skolan ställde sig och gjorde pannkakor till mig. Gjorda för hand och inte sådana där otäcka plastiga skolpannkakor, utan riktiga pannkakor bara till mig. Nu ska ni inte tro att jag var en bortskämt barn (nåja inte så bortskämd som ni tror iallafall) som inte behövde äta fisk. Det var helt enkelt så att jag helt förätit mig på fisk när jag var ännu mindre och verkligen inte kunde få ner en tugga till. Så enbart av den anledningen ställde sig den rara bambatanten och stekte pannkakor till mig. Slöseri med arbetstid för en kommunalanställd? Absolut! Daltande med en 8-åring som säkerligen överlevt på bara potatis och sås de dagar fisk serverades? Självfallet! Men se nu hur glad och tacksam jag är över de stackars pannkakorna idag, och det är väl inte så ofta som bambatanter hyllas idag. 

Ta nu tillvara på alla härliga bambatanter där ute oavsett om de bakar pannkakor eller inte, de är helt klart värda en liten vardagshjälteshyllning!


/// Ida-Maria
 

Måndag morgon

Måndag och dags att ta nya tag. På fredag vankas det löneutbetalning så det är högsta prioritet denna vecka. Det är fler moment som ska hinnas med innan en löneutbetalning kan ske än man kanske kan tro. För vår del innebär det framförallt att lite drygt två veckor varje månad är välfyllda med lönearbete. När vi väl fått iväg en fil med alla uppgifter om löneutbetalningen till bankgirocentralen måste de också fundera ett par bankdagar innan lönen väl kommer ut.

Snart vankas det konferens för VH's tjänstemän där vi arbetar vidare mot att bli ännu bättre. Förutom arbetsdelen av det hela är det givetvis kul att träffa de andra tjänstemännen vilket inte blir så ofta då vi är spridda över landet. Förutom de få konferenser vi har är det t ex på mässor och aktiviteter vi träffas, som t ex på mässan Leva & Fungera i Göteborg i våras. Ni ser en bild här nedan från vår stora monter där. Halva montern grön och andra röd. Leva & Fungera är en stor mässa med många intressanta utställare och vi fick bra respons från besökarna där.

VH Assistans monter på mässan Leva & Fungera Göteborg.

/ Thomas

Världens bästa kaka

Förra helgen så gick alltså min kräftskiva av stapeln, väldigt lyckad tillställning med en massa trevliga människor och god mat. Men framförallt ljuvlig efterrätt, kladdkaka i tre varianter! Min favorit var helt klart kladdkaka deluxe med ett kolatäcke, så god att den fick göras om igår kväll. Tänker sträcka mig så långt som att säga att kladdkaka är världens bästa kaka, alltid lätt att göra och alltid väldigt god, men det bästa av allt med den är ändå att den innehåller choklad eller kakao och det i massor.

Får dock alltid lite lite lite dåligt samvete när jag bakar kladdkaka, det här var ingen lightvariant heller direkt. En massa smör, socker och så lite grädde uppe på det.

Blev då väldigt glad när jag läste på Aftonbladet imorse att choklad är bra för hjärtsjuka, eller snarare är det väl antioxidanterna i kakao som är bra. Nu är jag inte hjärtsjuk men tänker ändå hävda att lite (eller mycket) choklad måste vara bra för de flesta. Så därför tänker jag med gott samvete fortsätta äta av min kladdkaka i helgen.

Men innan jag får ta helg och mumsa kladdkaka blir det ett ryck med de sista lönerna här.

Ha en underbar helg och se till att baka en kladdkaka vet ja!

/// Ida-Maria








 


Kunglig bröllopsyra

Nu verkar det vara på modet att gifta sig i kungafamiljen och kvällstidningarna krigar om att skriva mest om den senaste förlovningen mellan Jonas och Madeleine. De vill till och med blåsa upp valen av ringar till någon form av tävling mellan systrarna. Eller vad sägs om Aftonbladets rubrik "Diamantduellen". Vi kan nog vänta oss en lång följetong om detta det kommande året.

Själv är jag mer imponerad av affärsmän som vågar och lyckas i sina äventyr. Läser om ägarna till Gekås t ex som vågat, och vunnit, när de köpt Gekås. Friskt vågat att låna över en halv miljard kronor men det är svårt att vinna utan att satsa vilket nog är lärdomen vi får ta med oss ur detta. Utan att försöka kommer man ju knappast att lyckas! Nu, fem år senare, är deras lån återbetalt...

/Thomas


Fredag eftermiddag

Även detta inlägg innebär faktiskt en världspremiär. Aldrig förr har jag skrivit ett blogginlägg i något format! Men även jag gör ett försök att agera skribent.

Tre veckor av "höstterminen" är nu avklarade sedan jag kom tillbaka från fem långa veckors semester. Semester är en bra uppfinning som vi är rätt så bra på här i Sverige.  Tillsammans med Ida-Maria har denna vecka inneburit många arbetsuppgifter kring lönekörningen som tagit sin början denna vecka. Att det tar en del tid i anspråk är inte så märkligt då VH Assistans nu består av kring 500 anställda och antalet växer ständigt. De två första veckorna varje månad är bokade för att räkna timmar på tidrapporter, skapa lönebesked, posta lönebesked till anställda och angränsande uppgifter som att rapportera in uppgifter för de anställdas pensioner och så vidare. Det tar en hel del tid men vilken uppgift kan vara viktigare för en ekonomi-/löneavdelning än att få iväg löner till alla anställda i tid?

Jag hoppas att ni får en trevlig helg så hörs vi snart igen!

/ Thomas

Premiär!

Så var även vi här på ekonomiavdelningen igång med vårt bloggande. Men den som väntar på något gott.... Dessutom är ju ekonomiavdelningens blogg lite speciell. Jag, Thomas och Jill ska nämligen samsas om en blogg, så för er blir det lite mer variation på författarna. Och jag drog den vinnande lotten om att vara premiärbloggare, inte illa.

För min del har veckan varit lite svårstartad efter två veckors semester, men nu börjar jag få upp farten igen. Konstigt fenomen egentligen, borde jag inte vara pigg och utvilad efter min semester? Speciellt med tanke på att det regnade varje dag och det därför blev mycket innemys med böcker och filmer. Som tröst till den regniga semestern blir det ytterliggare en semester i oktober, denna gången borde det vara solgaranti eftersom flyget går till Egypten.  

Men nu är jag som sagt tillbaka igen och kastas in i en ny lönekörning med detsamma, så de följande två veckorna blir hektiska här på jobbet. Och hemma ska jag försöka fixa allting till min kombinerade kräftskiva/försenade födelsedagsfest på lördag. Just nu hoppas jag bara på ett ruskigt bra väder så vi slipper sitta inne och sjunga snapsvisor och knäcka klor.

Men nu är det som sagt lönekörning och massor att göra så jag lämnar er här för denna gången.

/// Ida-Maria


RSS 2.0