Årets sista ord...

Så fick jag nöjet att skriva de sista orden i ekonomiavdelningens blogg. I tider som den här är det ju oerhört populärt med årskrönikor och tillbakablickar. Tänkte att det kunde passa även i vår blogg. Det är nu strax över ett år sedan jag började på VH Assistans och oj vad tiden har gått fort. Jag har fått träffa en massa trevliga kunder och assistenter på diverse evenemang. Jag har haft nöjet att arbeta med härliga medarbetare på kontoret runt om i Sverige och har lärt mig mycket av dem, speciellt av ekonomiavdelningens egna lilla guru Thomas. Det har helt enkelt varit ett roligt och lärorikt år på många sätt. Jag hoppas att nästa år bjuder på lika roliga evenemang, ser redan fram emot deltävlingen av melodifestivalen som går av stapeln i Malmö, och bekantskaper som detta år haft. Sen så får jag ju passa på att önska er alla en god fortsättning och ett gott nytt år!

 

Måste ju även visa en liten bild på vår gran i Trade Center, fortfarande grön och fin. Lite annorlunda julgranspynt kanske men det finns en tanke bakom det då pyntet ska matcha de tavlor av Olle Baertling (Halmstadfödd konstnär) som hänger på väggarna.


Vit jul?

Ovanligt nog ligger det faktiskt sedan några dagar snö på marken här nere i Halmstad. Ni kanske har hört talas om att det ska vara snökaos i södra Sverige och det har det verkligen varit i omgångar. Idag verkar dock temperaturen ha smugit sig över nollstrecket så vi får väl se hur mycket snö som ligger kvar över den stora dagen imorgon. Det var ett bra tag sedan det var snö på julafton här i stan.

Själv är jag ingen stor snöfantast i övrigt, kanske mest för att snö är lika med tö och slask i Halmstad, men just kring julafton får det gärna ligga ett vitt lager på marken som en stämningshöjare.

Ni har väl för övrigt inte missat VH Assistans' julkalender? Ni hinner fortfarande öppna en lucka idag och en imorgon. Ni hittar den här...

VH's julkalender

Ha nu en riktigt God Jul så hörs vi igen nästa år!
(Om inte Ida-Maria får för sig att skriva några väl valda rader under mellandagarna)

/Thomas

Upp till kamp

Nu har vi ett tag hört reklamradion eller de kommersiella radiokanalerna "kämpa för sin överlevnad" som de själva uttrycker det. Jag har faktiskt inte så bra koll på hur bra eller dåliga villkor de har. Normalt sett brukar det dock bli så att jag väljer en kommersiell kanal som t ex Mix Megapol eller Rix FM när det blir läge att lyssna på radion. Deras kamp har i vilket fall varit lite underhållande. Nu senast har de i en gemensam kraftansträngning "över kanal-gränserna" spelat in en låt och musikvideo som i det närmaste liknar låtarna som spelas in till förmån för svältande barn. Lyssna på låten och se musikvideon här...

Tänk om våra politiker skulle samarbeta över parti- och blockgränserna lite oftare. Det skulle kunna bli riktigt bra. Tyvärr drunknar det oftast i prestige där det kan vara viktigare att påpeka bristerna hos motståndarna än se likheterna. Det enda politikerna verkar riktigt överens om kring valtider är att det är viktigt att folk röstar.


Som avslutning får ni en klassiker som det är svårt att inte gilla....


God Jul!

Lite väl tidigt kanske, men känner ni inte hur stämningen kommer krypande lite för varje dag. Imorgon blir det återigen en julmarknad för min del, tåget går till Köpenhamn och det är till Tivoli vi ska. Ska bli mysigt.

Idag fick vi den obligatoriska pepparkaksburken ifrån vår fastighetsförvaltare Aberdeen, stort tack! Tänk vad snälla vi kommer bli om vi äter upp hela burken och vad många paket det kommer bli under granen då!


Annars jobbar vi på som bara den här, runt årsskiftet är det alltid extra mycket att göra. Bokslut ska förberedas och i januari ska alla kontrolluppgifter skickas ut. En av många bra saker jag lärde mig på kursen var att ändra utskriftsordning på detta, mycket trevligt då vi förra året satt och sorterade alla en massa då de hamnade i fel ordning i utskriften. Givetvis lärde jag mig en massa bra saker på kursen i Göteborg, kurs i Visma Lön, som jag nu kan börja tillämpa här hemma. Alla små genvägar sparar mycket tid i slutändan och tid kan vi aldrig få nog av.

RSS 2.0