Ensam är stark?

Idag är det tomt på kontoret. Jill har åkt mot Stockholm för att höra Veronica föreläsa. Ida-Maria har åkt åt motsatt håll för att delta på Hjälpmedelsmässan i Malmö. Kvar är jag med det pappersarbete som återstår i september innan vi drar igång med en ny lönekörning.

Det är inte ofta vi som jobbar på ekonomiavdelningen kommer ut från kontoret till skillnad från våra regionchefer som är ute och rör på sig väldigt ofta! För oss är det VH-konferenser, utbildningar och några mässor om året som är de vanligaste orsakerna till att vi får komma ut en sväng. Det kan vara skoj att se andra delar av företaget än bara de siffror och papper som passerar förbi ekonomiavdelningen!

/Thomas

Får vi aldrig nog?

Nej här på ekonomiavdelningen njuter vi riktigt av att städa, såpass mycket så att Thomas kände att han ville förgylla en stund på sin fredagseftermiddag med det. Jag för min del sitter med kontoavstämning och har dessutom bokat tågbiljetter tills nästa vecka.



Destinationen är Malmö och sen Hjälpmedelsmässan där jag ska vara under onsdag och torsdag, ser verkligen fram emot det. Alltid lika roligt att träffa mina härliga kollegor runt om i landet, våra kunder och allt nytt trevligt folk som kommer och vill ha en pratstund med oss. Jag uppskattar verkligen att få vara med på mässor och aktiviteter eftersom vi på ekonomiavdelningen oftast bara sitter inne vid våra skrivbord och jobbar på. Jag tror att vi värdesätter alla tillfällen vi får till att komma ut och träffa befintliga och potentiella kunder, jag vet att jag gör det i alla fall. Om du vill läsa om mässan så kan du göra det här . Du kommer att hitta mig och dem andra ifrån VH i monter H2, kom gärna förbi!

Nästa fredag ser jag fram emot att kunna blogga om mina två dagar på mässan, ska försöka komma ihåg att få med mig kameran också  // Ida-Maria


Ett företag som växer

Onsdag och lite av mellantid för ekonomiavdelningen. Vi har normalt en vecka i månaden efter att löner skickats ut som vi kan ägna åt helt andra saker. Dessa saker har en tendens att bestå i pappersarbete och uppröjning bland sådant som fått vänta när lönerna är det viktigaste. Och som ni vet, lönerna är det viktigaste.

Det händer ständigt mycket med VH Assistans. För varje år som går ökar antalet kunder och antalet anställda. Just idag söker VH Assistans 7 personer runtom i Sverige vid en enkel sökning på Arbetsförmedlingens hemsida och det har nog aldrig förekommit en tidpunkt då vi inte sökt efter fler anställda. Det är spännande att växa även om det givetvis innebär utmaningar, inte minst för oss som sysslar med administration!

För övrigt har vi liksom många andra förundrats över hur man ska tolka en kvinna som Anna Anka som synts på tv i serien Svenska Hollywoodfruar och skapat debatt i svensk media. Det är svårt att veta om man ska ta henne på allvar eller inte. Hon "dödar" feminismen tycker en del bloggare. Om inte annat är det kul när det skapas lite debatt i samhället!


Stora städdagen

Idag har jag varit duktig, en riktig städtant minsann! Det hela började med att min dator behövde startas om, då passade jag på att damma av skrivbordet. När jag fick ett rent och fint skrivbord såg jag hur smutsigt resten av rummet var så det var bara att fortsätta. Hittade de mest otillgängliga ställena att städa på som bildbevisen visar. Men nu har vi rent hus igen!

 

Igår skickade vi den stora lönefilen till banken så att alla kan få lön på måndag, dagarna efter att vi skickat filen är oftast ganska lugna. Då passar vi på att till exempel städa kontoret. Vi har även då tid med att "städa upp" i våra egna högar på skrivbordet, helt enkelt de saker som blivit bortprioriterade under lönekörningen. Så nu börjar vi komma i fas igen lagom till helgen. Är alltid skönt att gå hem för helgen när man känner att skrivbordet är rent och planeringen för nästa vecka är klar.

Ha en jätteskön helg och njut av den härliga höstsolen!


Fint med färg

VH Assistans syns ofta i media nuförtiden vilket är kul! Som ni säkert vet har vi tre koncept på gång just nu. För att hålla koll på, och särskilja, de olika koncepten använder vi fina färger. VH Assistans är röd, VH Kids är grön och VH Action är orange. När vi deltar på mässor använder vi dessa färger och då ser ni oss på långt håll. Vi anordnar också aktiviteter i dessa olika inriktningarna. Förhoppningen är att alla ska hitta något de tycker om hos oss, oavsett ålder!

Ser ni den röda färgen på t ex en mässa är det förmodligen VH Assistans som är på plats. Kom gärna fram och prata en stund med oss!

Röda rosor

Många papper blir det

Ett ekonomikontor är vanligtvis ett kontor som papper söker sig till. Vi har tidrapporter, fakturor, kontoutdrag, skattedeklarationer, brev, beslut från Försäkringskassa & kommun, deltagarlistor, utbetalningsbesked och så vidare. Det är ett ständigt pågående projekt att förbättra rutiner för pappers- och posthantering för att denna del av arbetet inte ska bli överväldigande. Det papperslösa samhället må existera till viss del och visst märks det att utvecklingen går åt det hållet, men än är vi inte där.

Snart vankas helg och tyvärr spelar inte Sverige VM-kval igen på några månader. Vi får vara glada över två vinster över Ungern och Malta nu senast och hoppas på stordåd på Parken i Köpenhamn i oktober. Ett fotbolls-VM blir aldrig så bra som när Sverige är med och man kan följa matcherna och leva på hoppet om ett (nytt) mirakel!

Här ser ni Ida-Maria i full fart med att skapa lönebesked.

Ida-Maria jobbar på Halmstadkontoret

Trevlig helg! /Thomas

Sjukdomstider

Det verkar som om influensan kommit till Halmstad. Om det är någon form av djur-influensa eller en helt vanlig gammal hederlig influensa låter jag vara osagt men både jag och Ida-Maria har varit sjuka i omgångar de senaste dagarna. Förhoppningsvis ska det värsta vara över nu.

Det är lite av en klyscha att säga att "vi inte har tid att vara sjuka" just nu men för en löneavdelning är det ungefär så de första veckorna i månaden. Löner ska betalas ut i tid och då är det en stor fördel om alla som är delaktiga i detta är friska och krya. Momentet att skapa ett lönebesked tar inte särskilt lång tid, det är alla steg innan dess som tar tid men som också måste lösas innan pengarna finns på den anställdes bankkonto på lönedagen. Men vi gör som vanligt, vi tar ett steg i taget!

/Thomas

RSS 2.0