Snart sommar?

Tro det eller ej. Men snart är det sommartider! Får vår del på ekonomikontoret innebär det pusslande med bemanning så att det alltid är någon igång. Alla vill ju trots alla ha lön även om det råkar vara sommar och sol!

Sommartider innebär oftast semestertider. För våra anställda börjar det bli dags att fundera på om och när man vill vara ledig i sommar. Ta kontakt med er regionchef och fyll i en semesteransökan. Regioncheferna behöver ha in dessa under mars för att kunna säkerställa att det finns personal tillgänglig i alla assistansgrupper i sommar. Finns det inte tillräckligt med personal behöver man ha in sommarjobbare och det tar alltid lite tid att rekrytera.

Semester

Hoppas ni får en trevlig helg!

/Thomas


Riksdagsledamot i rullstol - på tiden!

Så har ytterliggare en vecka gått och tiden bara flyger iväg, så förhoppningsvis blir det vår alldeles strax. Även om det är svårt att tro när det fortfarande ligger snö i mängder kvar även hos oss i söder. Vår vecka har fyllts av lönekörning, det har gjorts månadsredovisningar och lönespecifikationer och idag har jag vikt papper och frankerat kuvert för glatta livet. Så snart dimper det ner kuvert ifrån Vh Assistans lite vart om i Sverige. Jag slås alltid av hur stora och rikstäckande vi faktiskt är när jag postar alla kuvert, allt ifrån Ystad till Kiruna.

En nyhet ifrån veckan är att vi med största sannolikthet kommer att ha en riksdagsledamot som sitter i rullstol efter nästa val. Kristdemokraterna har utsett David Lega till förstanamn på deras Göteborgslista. David Lega kommer även att medverka på VH Assistans konferens i Lycksele i helgen.

Även om du inte ska på konferensen i Lycksele hoppas jag att du får en riktigt spännande och härlig helg.

// Ida-Maria


Hur står det till?

"Stoppa vansinnet" är rubriken på en artikel i tidningen Föräldrakrafts nätupplaga. Försäkringskassan har lagt mycket energi på att arbeta fram någon form av standardmodell för att bedöma vilka behov som kan behöva tillgodoses genom personlig assistans och vilka behov som skulle kunna gå att lösa på annat sätt. Som ekonom och administratör kan jag förstå varför man vill skapa ramar inom vilka alla passar. Jag förstår också att man vill ha kostnader som är lättare att förutse och budgetera för varje år. Men personlig assistans är i sin natur inte möjlig att standardisera på ett sätt så att alla kan bedömas utefter precis samma kriterier. VH Assistans har idag ett stort gäng kunder, jag kan inte påstå att jag träffat alla personligen men av de jag träffat kan jag inte påstå att den ena är den andra lik. De är som människor är i allmänhet - unika. 

Ta gärna en titt på Assistansuppropet.se.


Inget inlägg utan att kommentera snödrivorna! Här i söder har inte riktigt vädergudarna förstått att det inte brukar bli så mycket snö på vintern och att det definitivt inte brukar ligga kvar så här länge.



/Thomas

RSS 2.0