Dags för helg


Snart dags att bege sig hemåt. Tänkte bara att vi skulle visa lite uppskattning först. Har ni tänkt på hur skönt det kan kännas när någon uppmärksammar en insats man gjort? Det kan vara litet som stort.

Glöm inte bort era medmänniskor!

Se den här filmen med ljud :) Tänk att det finns sådana hjältar därute!


Trevlig helg allihop! / Thomas

På vift

Denna vecka är vi på vift till höger och vänster. Jag spenderade måndag och tisdag i Stockholm på konferens med PARO - Privata assistansanordnares riksorganisation. Paro arbetar mycket med att driva frågor som berör alla företag i branschen. Alla företag i branschen drabbas om regler ändras, ersättningar sänks osv. Det är kul att träffa andra som är verksamma i samma område som vi och se vad och hur de arbetar. Det är viktigt att samlas kring de frågor som berör oss alla. En åsikt blir tyngre gentemot t ex politiker om det är fler som står bakom den.

Onsdag till fredag är Ida-Maria iväg på kurs där hon ska bli ännu bättre på vårt löneprogram. Ofta kan man lära sig en hel del själv i programmet med hjälp av kollegor som arbetat i programmet tidigare men det är alltid bra att lära sig av dem som faktiskt utformat programmet. Det finns oftast en hel drös med funktioner som man inte tänker på i sådana program som man kan ha stor nytta av i det dagliga arbetet. Kan man göra samma saker lika bra men på mindre tid är det givetvis bra både för oss själva och för företaget.

Väggskåp
Nu har vi till och med fått upp saker på väggarna och kontoret börjar återigen se vettigt ut.

/Thomas

Flyttlasset är nu framme på våning fyra

Så var vi på plats på fjärde våningen. Fortfarande lite stökigt här och var, men jag tycker ändå att vi har kommit bra iordning för att bara lagt en dag på det. Nästa vecka ska vi förhoppningsvis få totalordning igen, då kommer det gubbar och skruvar upp lite hyllor och it-tekniker ska ordna så att alla skrivare fungerar.

Thomas nya arbetsplats
Thomas nya arbetsplats

Ida-Marias nya arbetsplats
Ida-Marias nya arbetsplats

Som om inte flytten var nog så händelserik så blir det full fart på oss i nästa vecka med. På måndag åker Thomas på Paro-konferens i Stockholm, förhoppningsvis har han en massa bra information att delge oss efter det. Det är inte bara Thomas som ska ut och flänga dock, själv åker jag till Göteborg på tisdag kväll för att sedan gå en utbildning i löneprogrammet onsdag till fredag. Förväntar mig att komma tillbaka som ett proffs som kan alla finesser i programmet. Före allt det här roliga händer väntar dock en härlig helg, jag ska bege mig till årets andra julmarknad och börja förbereda lite inför advent hemma.

Ha en toppenhelg // Ida-Maria

I flyttlådans tecken

Nu är det fullt upp här på Halmstadkontoret. I veckan vankas det en flytt av ekonomiavdelningen. Dock bara inom huset. Vi ska byta våning. Flytt innebär flyttlådor och några dagar med saker mest överallt. Saker ska sorteras, packas och ofta slängas. Man samlar på sig så mycket saker som bara blir liggande och när man upptäcker dem långt senare förstår man knappt vad de en gång i tiden användes till. Det mest typiska exemplet är teknikprylar som en gång i tiden säkert var väldigt smarta men som man nu inte förstår vitsen med. En bra sak är dock att flytten ger upphov till en rensning av saker som bara tar en massa plats i onödan. Det är inte så kul om man flyttar för ofta men det är ganska nyttigt om man vill bli av med skräp!

Flyttlåda
Ovan: En av många flyttkartonger.

Nedan: Överbelamrat fikabord.
Saker inför flytt

Ha en bra dag! /Thomas

Snart är julen på ingång

Sitter och njuter av ett glas härlig julmust. I vanliga fall brukar jag hålla mig längre innan jag dricker årets första julmust, men när nu vår lunchrestaurang i huset erbjöd det som dryck kunde jag inte låta bli. När jag nu sitter och njuter av julmusten slår det mig att det inte alls är långt kvar till jul och framförallt inte långt kvar till advent. Nu får jag börja tänka på vilka dukar som måste tvättas och om det är några gardiner som ska sys innan pyntning till första advent. I helgen ska vi på årets första julmarknad för att börja bygga upp stämningen, vi har även en resa inplanerad till Köpenhamn och Tivoli i december.

Och sen kommer vi till det bästa av allt, eller nästan.... efter tomten kanske, julbord. Alla dessa härliga dagar med totalt frosseri i hemmalagade julrätter. Ska jag vara ärlig hör jag till dem som gärna väntar med julmaten till själva julafton men får jag en chans till att äta julbord med mina härliga kollegor och våra underbara kunder och deras assistenter tackar jag ju inte nej. Så det är en glad och hungrig som i början på december styr färden mot Malmö för att där äta julbord med VH-gänget ifrån region syd. Se till att anmäla dig du med!

Hur mysigt det än är att sitta och drömma sig bort till jul med alla dess ljus, godsaker, paket och mys så har vi en lönekörning att få iväg denna månad så det är nog bäst att jag sätter fart med den nu.

Ha en härlig helg och se upp, det är ju faktiskt fredagen den 13:e idag!

// Ida-Maria

Tillbaka efter semester

Får börja med att be om ursäkt för att mitt inlägg är en dag försenat, glömde helt av det igår i glädjeyran av att vara tillbaka på jobbet.

Jag hade en väldigt skön semester i soliga och varma Egypten, vi hade ungefär 33 grader i luften och ca 25 grader i vattnet. Så vädret kan jag absolut inte klaga på, helt fantastiskt. Var oerhört skönt att ha semester nu när höstmörkret verkligen smyger sig på här hemma, bara sen vi åkte har det gått snabbt här i Halmstad. Knappt ett löv kvar på träden och mörkret smyger sig på allt tidigare. Fast det ger ju mig en bra anledning att tända en massa ljus och krypa upp i soffan och mysa i höstmörkret.

Något som slog mig när jag var i Egypten, Sharm El Sheikh närmare bestämt, är att Sverige ändå har kommit en bra bit på vägen i handikappanpassning av många anläggningar. Vi besökte en stad där trottoarkanten var ca 30 cm hög och inte en nedsänkning eller ramp i sikte. Vårt i övrigt fina hotell bestod till stor del av trappor, visst fanns det små vägar att ta istället men då fick du åka runt hela anläggningen och åka bakvägen. Så jag tycker att Sharm El Sheikh har mycket att önska i handikappsanpassning.

Jag tajmade verkligen in min semester bra, åkte direkt efter en lönekörning och kom tillbaka mitt i en, så det är bara att arbeta på och plöja vidare i högen med löner som ska göras här idag.

Ha en härlig dag // Ida-Maria

Jobba mer

Att jobba och att ha ett arbete att gå till kan ibland tyckas väldigt tråkigt, segt, jobbigt, osv. Det finns dagar där ingenting lockar mer än att ligga kvar i sängen ett par timmar till och sen slappa hela dagen framför tv-apparaten och se såpor som egentligen oftast inte är särskilt bra där konstiga saker händer mest hela tiden.

Detta "problem" är dock givetvis ett lyx-problem. Det hade för det stora flertalet människor varit ett värre alternativ att inte ha ett arbete att gå till. På Föräldrakrafts hemsida läser jag i en artikel om ett projekt som syftar till att få in funktionshindrade på arbetsmarknaden genom praktikplatser. En praktikplats ger inte nödvändigtvis ett arbete men chansen ökar givetvis radikalt om man fått chansen att visa vad man kan! I projektet belyser man särskilt att funktionshindrade ofta är vana användare av diverse IT- och telekomprodukter vilket kan komma till användning i många arbeten.

Ja, flera av delarna i klippet nedan är och måste vara falska eller uppgjorda i förväg. Men visst blir man arg på tekniska prylar och kollegor ibland!




Ha en bra dag! / Thomas

Gosiga djur och skrämmande monster

Kikade in på Föräldrakrafts hemsida och såg en artikel om sällskapsroboten Paro. Paro är en husdjurssälen som "varken rivs, ger allergi eller behöver vaccineras" som det uttrycks på hemsidan. Och visst ser den trevlig ut!

Små-rolig koppling till oss är att vi är medlemmar i en branschorganisation som också heter just PARO (Privata assistansanordnares riksorganisation) som arbetar med att företräda branschen mot t ex myndigheter och politiker. Det finns en väldig massa företag i den här branschen och utan branschorganisationer spretar det lätt iväg åt alla möjliga håll. Företagen får gärna och ska vara olika i sin utformning och i vad man erbjuder men vissa saker är gemensamma för alla.

I helgen var det Halloween och skrämmande monster härjade. Själv var jag skrämmande pirat och träffade på bland annat en haj, kungligheter, vampyrer, Roger Pontare och självaste svininfluensan! Att sådana varelser (kungafamiljen måhända undantagen?) får springa fritt är ju helt tokigt! Men kul att se hur uppfinningsrika många blir när det vankas utklädnad och maskerad.

Nedan: Måhända inget Halloweenmonster men väl kontorshunden Micha.
 Hund

/Thomas


RSS 2.0