Dags att synas

Tidningen Föräldrakraft ger oss tips inför Almedalsveckan. Handikapprörelsen gör där en extra ansträngning för att synas i år. Och visst är det tyvärr lite så, syns man inte - finns man inte. Om inte handikapprörelsen själva visar att man finns och vilka problem som finns i samhället för funktionshindrade så kommer knappast någon annan att ta upp frågan. Det kan gälla allt ifrån fysisk tillgänglighet ute i våra städer till möjligheten att få en vettig sysselsättning.

I artikeln tipsar man om att man själv kan sprida sitt budskap utan att behöva spendera några pengar för att till exempel boka lokal. 

"Almedalsveckan har något som heter ”Öppen talarplats” på tre platser nämligen Donners plats, Hamnplan och Östertorget. Vem som helst har möjlighet att ansöka om en plats hos polisen för att sprida sitt budskap."

För den som vill (och vågar) kan detta vara ett sätt att öka fokus på frågor som rör funktionshindrade. Känns detta som ett stort steg är det givetvis bra bara att finns på plats, synas och prata med de politiker som finns på plats! Många bäckar små...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0